Bayer’in Dönüşüm Yolcuğu Agile Türkiye Summit’te Konuşuldu

  • Bayer Türkiye Çevik Dönüşüm ve Öğrenme Lideri Burçin Taştepe, Agile Türkiye Summit 2024’te Bayer’in dönüşüm yolculuğuna dair deneyimlerini ve içgörülerini paylaştı.
  • Burçin Taştepe, Bayer’deki yapısal değişiklikler, iyileştirme stratejileri ve ekipler arası iş birliği, çevik ve yalın çalışma modeli gibi birçok konu hakkında deneyimlerini paylaştı.

 

Agile Türkiye Summit 2024

 

Bayer Türkiye, bu yıl 12.’si düzenlenen Agile Türkiye Summit 2024'ün altın sponsorları arasında yer aldı. Zirvede konuşan Bayer Türkiye Çevik Dönüşüm ve Öğrenme Lideri Burçin Taştepe, şirketin dönüşüm yolculuğuna ilişkin deneyimlerini ve çevik çalışmanın temel dinamiklerini katılımcılarla paylaştı.

 

Şirketin organizasyon yapısını yeniden şekillendirirken sürekli iyileştirme zihniyetini nasıl inşa ettiklerinin yanı sıra yaşanan zorlukları ve elde edilen başarıları da anlatan Taştepe, bu süreçte ekipler arası iş birliğini artırma ve müşteri odaklı yenilikçi çözümleri daha etkin sunma konularının önemine dikkat çekti. Ayrıca zorluklarla başa çıkma, çevik uygulamaları ölçeklendirme ve karmaşık rekabetçi ortamlarda ivmeyi sürdürme konularında elde edilen pratik çıkarımları aktardı.

 

“İnsan odaklı, yetkinliği ve iş birliğini artıran, yalın ve çevik bir çalışma modeli içerisinde çalışanların mutluluğunu ve şirketin inovasyon yeteneğini artırmayı amaçlıyoruz”
Yeni nesil çalışanların klasik hiyerarşik yapılar yerine çevik, iş birliğinin ön planda olduğu, müşteri ve misyon odaklı işlerde çalışmayı tercih ettiklerini vurgulayan Taştepe; “Bayer, hiyerarşiyi ve bürokrasiyi azaltma, kendi kendini yöneten takımlar oluşturma yolunda kararlılıkla ilerliyor. Daha esnek, müşteri odaklı ve karar alma süreçlerini hızlandıran bir yapı inşa etmeye çalışıyor. Çalışanların daha mutlu ve inovasyona açık bir ortamda çalışmasını amaçlayan bu dönüşüm, alışkanlıkları sorgulamayı ve özgün bir çalışma ortamı yaratmayı içeriyor” dedi.

 

Bayer’in geleceğe yönelik yeni davranış ve anlayışlar geliştirmek için kararlılıkla çalıştığının altını çizen Taştepe, “Bu süreç, hem Bayer'in büyümesine, hem de gelecek nesiller için daha iyi bir çalışma ortamı yaratma hedefine hizmet ediyor. Önceliğimiz, şeffaflığı, öğrenmeyi ve iş birliğini daima ön planda tutmak oldu. Kolektif öğrenmeye ve psikolojik güvenliğe önem verildi; ekipler arası iletişim güçlendirildi. Çalışanların kariyer hedefleriyle uyumlu gelişim fırsatları sağlanarak yeni roller ve pozisyonlar için öğrenme ortamları oluşturuldu. İletişim kanalları, anketler ve geri bildirimlerle çalışan memnuniyeti sürekli izleniyor. Güçlü silo yapıları, bürokrasi ve çalışanların eski alışkanlıkları gibi engeller yeni yöntemlerin benimsenmesini zorlaştırıyor. Bunu aşmak için organizasyonda dönüşümün gerekliliğine dair bir farkındalık oluşturduktan sonra faydalar üzerine yoğunlaştık. Eğitimlerle çalışanlarımızı bilgilendirdik ve bireysel çabalarla dönüşümün önündeki engellerin kaldırılmasını hedefledik. Zihniyet değişikliği sağlamak amacıyla çalışanlara kendilerini ifade edebilecekleri platformlar sunuyoruz. Bu süreçte, Global ekiplerle sürekli iletişim kuruyor ve deneyim paylaşımında bulunuyoruz” diye konuştu.